Facebook TR Facebook Türkiye

Facebook TR

Facebook’ta sizi kim sildi

Sahte “Sizi kimler silmiş” sayfalarından sonra çözümün gerçeği, Facebook’tan “yanlışlıkla” geldi.

Facebook’un yeni “Zaman Tüneli” özelliği, belki de sosyal devin planlamadığı ilginç bir duruma neden oldu. Yeni özellik, sizi kimlerin arkadaşlıktan sildiğini kolaylıkla anlamanıza izin veriyor.

Kullanıcıların tüm etkinliğini kronolojik bir sırada gösteren Zaman Tüneli (Timeline) özelliği, belirli bir tarihte sizi kimlerin arkadaş olarak eklediğini görmenize izin veriyor. Bu listede sizi şu an “arkadaşlıktan silen” kullanıcılar da yer alıyor. Bu iki listeyi karşılaştırarak sizi kimlerin sildiğini anlamak iste oldukça kolay.

Zaman Tüneli’nin bu yeteneği, birbirini silen arkadaşlar arasında yeni tartışmalar yaratacağa benziyor.

Zaman Tüneli özelliği henüz beta aşamasında olduğundan, sadece geliştirici ünvanına sahip kullanıcılar ona erişebiliyor.

Facebook arkadaş silme

Facebook Arkadaş

Facebook Arkadaş

Facebook yeni dizaynı ile arkadaş işlemlerini farklı bir yere aldı.

Arkadaş silme, arkadaş gizleme, arkadaş düzenleme, arkadaş arama, arkadaşları gruplandırma, arkadaş gizlilikleri, arkadaş istatistikleri, arkdaş listesi oluşturma, arkadaş listesi düzenleme, arkadaş listeleri isimlendirme gibi ayarları yapacağınız yerin adresi;
http://www.facebook.com/friends/?filter=afp
Açılan pencerede arkadaşlarınızın sağındaki ki “Arkadaşlar” yazısının üstüne gelip Arkadaşlarımdan Çıkar tuşuna basıyorsunuz

Ad Soyad  arkadaşlarının arasından çıkarmak istediğine emin misin?
Arkadaşlarımdan Çıkar - İptal

Arkadaşlarımdan Çıkar butouna tıkladığınız arkadaşınız silinir. Vazgeçmek için İptal e veya pencereyi kapat tuşuna basabilirsiniz.

Eğer yanlışlıkla bir arkadaşınızı silmiş iseniz bu işlemi  geri almak malesef mümkün değildir. Bu durumda yapmanız gereken, arkadaşınıza tekrar arkadaşlık isteği yollayıp, tavsiyemizce durumu kısaca izah etmenizdir.